Kom jij stage lopen bij Enver?

Kom jij stage lopen bij Enver?

Enver is er voor kinderen, jongeren en ouders of opvoeders. Voor een steuntje in de rug en voor zorg en ondersteuning als de ontwikkeling van een kind of jongere in het gedrang komt. We vinden het belangrijk dat ieder kind kansrijk en veilig opgroeit. Dat het trots is op zichzelf en op wat hij of zij kan. Want, dat is de beste basis om sterk en weerbaar in het leven te staan. Ook als het even tegenzit. 

Veilig opgroeien

Als kinderen, jongeren en ouders ondersteuning nodig hebben, biedt Enver dat graag en dichtbij huis: thuis, op school en in de wijk. Samen werken we aan oplossingen. Met het kind, de jongere en de ouders, en met de mensen om hen heen. Zo brengen we met elkaar de ontwikkeling van kinderen en jongeren weer op het goede spoor en kunnen zij sterker weer verder. Enver is actief in de regio’s Rotterdam Rijnmond (Rotterdam en omgeving tot en met Goeree-Overflakkee), Midden-Holland (Gouda en omgeving) en Zuid-Holland Zuid (Dordrecht en omgeving).

Preventieve hulp, basishulp en specialistische hulp

Bij Enver kunnen kinderen, jongeren en hun ouders terecht voor preventieve hulp, basishulp en specialistische hulp. We ondersteunen kinderen, jongeren en gezinnen op veel verschillende manieren. Onze medewerkers werken in een wijkteam, bieden specialistische hulp aan huis, schoolmaatschappelijk werk, ouderschapsbemiddeling na scheiding, opvoedcursussen en trainingen. We bieden kinderen en jongeren ook een plek om tijdelijk te wonen als het thuis niet meer gaat, zoals pleegzorg, gezinshuizen, kamertraining, leefgroepen of crisisopvang.

Stageplaatsen

Bij Enver zijn diverse hbo en wo masterstage plaatsen beschikbaar in het hele werkgebied van Enver. Denk hierbij dan o.a. aan stages op de groepen, in een wijkteam, bij pleegzorg of schoolmaatschappelijk werk. Enver biedt ook LWG-stageplaatsen (hogeschool Rotterdam).

Functies

De invulling van je stage hangt af van de functie waarin je stage loopt, de plek waar je dit doet en de omschrijving van je stageopdracht. De beschikbare stages zijn in de functie van jeugdzorgwerker, pedagogisch hulpverlener, ambulant hulpverlener, jeugd- en gezinscoach of gedragswetenschapper. We werken nauw samen met de wijk- en jeugdteams van de gemeenten, met onze (regionale) zorgpartners en de Jeugdbescherming.

Stagebegeleiding

Tijdens je stage heb je één vast aanspreekpunt: je stagebegeleider. Hij of zij bewaakt en evalueert met jou je leerproces en houdt contact met je stagedocent op school. Daarnaast heb je bij Enver in teamverband Methodische Werkbegeleiding (MWB).

Jouw profiel

Het werken in de jeugdzorg is een hele uitdaging. We gaan er vanuit dat jij je competenties bij aanvang van je stage kunt benoemen. Ambitie, zelfreflectie en integriteit vinden we belangrijk. Je bent flexibel en je toont initiatief. Je kijkt niet op van bijzondere situaties, je zet ook door als je niet welkom bent bij een gezin en je hebt respect voor de persoon voor je. Daarnaast verwachten we een grote mate van zelfstandigheid en we gaan ervan uit dat je goed kunt samenwerken.

Stageperiode

Een hbo stage duurt een heel schooljaar en is bij voorkeur 32 uur per week, maar minimaal 24 uur per week. De duur van een wo masterstage gaat in overleg.

Heb je je derdejaars stage bij Enver gedaan; meestal kun je dan ook je afstudeeropdracht bij Enver doen.

Vergoeding

Naast een leuke werksfeer en goede begeleiding ontvang je een stagevergoeding. Voor een stage van 32 uur per week staat een stagevergoeding van € 400,- bruto per maand (cao jeugdzorg). En je krijgt natuurlijk waardevolle ervaring voor je toekomstige baan.

Solliciteren

Heb je zin om bij Enver aan de slag te gaan? Klik hier voor alle actuele stageplaatsen. 

Geen passende vacature gevonden?

Schrijf je in voor onze job alert en ontvang als eerste onze nieuwe vacatures

Over Enver

Enver biedt passende jeugd- en opvoedhulp daar waar het nodig is: thuis, op school of in de wijk. Daarbij gaan we uit van de eigen kracht en verantwoordelijkheden van gezinnen, jongeren en hun sociale netwerk. Dit doen we met 1700 geweldige collega's die zich iedere dag voor 100% inzetten. Samen werken we eraan dat kinderen, jongeren en hun ouders of opvoeders weer sterker verder kunnen.

Meer over Enver
Contactgegevens

Enver
Lichtenauerlaan 222-228
3062 ME Rotterdam

085 486 70 70
sollicitatie@enver.nl